Când va dispărea virusul SARS-CoV-2? Medicul Adrian Marinescu a oferit răspunsul

1 adrian marinescu jpg jpeg

Invitat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, medicul infecţionist Adrian Marinescu a răspuns unor întrebări legate de pandemie, printre care vaccinarea şi momentul în care virusul care cauzează COVID-19 ar putea dispărea.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre importanţa vaccinării, care reduce probabilitatea de spitalizare cu 29%. „Cei care puteau să facă forme severe fac forme medii. Cei care au afecţiuni cronice ajung să se interneze pentru a fi monitorizaţi în ideea că vor dezvolta complicaţii”, a declarat medicul citat de alepnews.ro.

Întrebat dacă se va pierde virusul SARS-CoV-2, medicul Adrian Marinescu a răspuns: „Se va pierde cu siguranţă destul de curând. E cam ultimul val. Situaţia epidiomiologică din toamna asta şi iarnă. Din primăvară să zicem că vor fi ape albastre, dar nu va fi aşa că pandemia se închide ca o uşă. Se vor stinge”.

În opinia medicului, „Peste trei ani se va încheia pandemia cum vom spune, a fost o perioadă grea? Cred că va fi mai echilibrată că oamenii au trecut prin boală, s-au vaccinat, vor fi cazuri severe, dar va fi mai echilibrat”.

Foto: adevarul.ro

Citeste si - De ce e necesară monitorizarea după vindecarea de COVID-19