Când nu este bine să iei anticoncepţionale

1 2 jpg jpeg

Potrivit celei mai recente cercetări în domeniu, femeile care au indicele de masă corporală mai mare de 30 şi folosesc contraceptive au un risc cu 30% mai ridicat de a a suferi de tromboză venoasă, spre deosebire de femeile care au o greutate normală.

Bine de ştiut este că numărul femeilor cu vârsta de până în 40 de ani care iau pe perioade mai lungi de timp anticoncepţionale este destul de mare, la fel şi riscurile aferente.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii de la Universitatea din Amsterdam, Olanda după ce au analizat mai multe date despre femeile care obişnuiau să ia anticoncepţionale, dar şi legătura dintre acestea şi excesul de greutate.

„Este indicat ca medicul ginecolog să ţină cont de eventualele probleme de sănătate ale pacientei înainte de a recomanda contraceptive. Cu atât mai mult dacă pacienta este supraponderală, mai ales că există riscul de apariţie a cheagurilor de sânge“, a afirmat Jonathan M. Coutinho, profesor în cadrul Universităţii din Amsterdam.

Rezultatele obţinute în urma analizelor au mai evidenţiat că femeile supraponderale şi cele obeze care iau anticoncepţionale pentru mai mult timp sunt predispuse şi atacului vascular ischemic.