Când e indicat să iei ultima masă a zilei

1 2 jpg jpeg

Cum seara suntem mai puţin activi, e indicat ca ultima masă a zilei să fie luată undeva în jurul orei 19.00, după cum explică unii nutriţionişti.

Cina consumată mai târziu, urmată în timp scurt de odihna nocturnă sporeşte riscul de îngrăşare din cauza unui aport caloric mare. E de preferat să treacă măcar 2-3 ore de la cină până la somnul de noapte.

Cei care iau cina mai aproape de momentul în care merg la culcare au un nivel crescut de glucoză în sânge, ceea ce-i face să nu poată dormi sau să aibă un somn agitat. Pe de altă parte, un somn calitativ favorizează scăderea în greutate. E important şi ce mănânci Potrivit unei cercetări realizate de o echipă de cercetători americani, contează şi mai mult ce pui în farfurie. Dacă alegi alimente grase sau hipocalorice e mai bine să aştepţi câteva ore înainte să te culci sau să iei masa mai devreme.

Citeşte şi: Ştii cum să-ţi compui cele 3 mese principale? Află recomandările nutriţionistului!

Intervalul orar dintre mesele principale ale zilei joacă şi el un rol important. Dacă uiţi de gustări, vei ajunge să mănânci mai mult sau mai nesănătos la prânz şi la cină. În plus, nu vei putea ţine foamea sub control.

Pentru a nu te îngrăşa şi pentru reuşita unei diete de slăbit fiecare dintre mesele principale este esenţială pentru a păstra echilibrul nutriţional.

Renunţarea la una dintre ele te poate aduce în situaţia de a mânca mai mult la finalul zilei. Din păcate, atunci vei avea prea puţină energie să consumi caloriile aduse de alimentele pe care le consumi. De aici riscul de a lua mult în greutate.