Când ar putea fi ridicate restricţiile impuse de pandemie. Anunţ de ultimă oră

1 restrictii jpg jpeg

Pentru ca restricţiile să fie ridicate, este nevoie de anumite condiţii, a explicat secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Pentru ca restricţiile să fie ridicate, este nevoie de anumite condiţii, a explicat secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Restricţiile ar putea fi rdicate de la 1 iunie, în cazul în care numărul infectărilor este în uşoară scădere.

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea. Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu la Antena 3.

Aceeaşi dată a fost vehiculată şi de premierul Cîţu pentru ca ţara noastră să îşi reia ritmul normal.

„Vorbim de obiectivul domnului Cîţu, 10,4 milioane de vaccinaţi în septembrie. Asta înseamnă că 70% din populaţia adultă este imunizată, transmisia virusului va fi mult diminuată iar fenomenul pandemic va fi încheiat”, a precizat Baciu la acelaşi post de televiziune.