Cancerul ovarian poate fi vindecat!

1 2 jpg jpeg

Cristina, pacientă cancer ovarian: „Prima dată când am fost la medic mi-au făcut o ecografie abdominală şi, pentru că nu s-a văzut nimic, mi-au dat medicamente pentru balonare”.

Statisticile arată că doar 45% dintre femeile cu cancer ovarian trăiesc mai mult de cinci ani de la diagnosticare, în timp ce 89%, un procent aproape dublu, de paciente cu cancer mamar trăiesc la aceeaşi perioadă după diagnosticare. Cea mai mare problemă este legată de faptul că boala se confundă cel mai adesea cu alte afecţiuni mai puţin grave, cum ar fi cele gastroenterologice. Acest lucru i s-a întâmplat şi Cristinei Bordianu.

La 43 de ani Cristina a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Acuza dureri mari, însă medicii îi administrau calmante şi tratamente pentru balonare.

„Am aflat destul de greu că aveam cancer pentru cănu aveam dureri în partea de jos a abdomenului, ci în cea de sus. Mă balonam, dar nu ne-a trecut prin cap nici mie şi nici medicilor, în primă fază, că avea cum să fie de la cancerul ovarian. Prima dată când am fost la medic mi s-a făcut o ecografie abdominală şi, pentru că nu se vedea nimic anormal, mi-au dat medicamente pentru balonare.”, povesteşte Cristina.

Descoperă dacă eşti predispusă la cancer ovarian AICI