Cancerul mamar poate fi declanşat de hormonii masculini

2 jpg jpeg

O echipă de specialişti de la Universitatea din Colorado (SUA) a găsit în urma unor investigaţii atente că cele mai multe tumori mamare sunt acoperite de receptorii hormonilor androgeni. Iar aceşti hormoni, cum sunt testosteronii, alimentează creşterea în volum a tumorilor.

Descoperirea a constituit un prilej de organizare a unei conferinţe, la care au participat reprezentanţii Asociaţiei Americane de Cercetări în Oncologie.

În cadrul întâlnirii, experţii au ajuns la concluzia că trebuie căutate tratamente medicamentoase care să blocheze acţiunea receptorilor hormonilor androgini.

Aceştia au stabilit un plan amplu de experimente clinice şi teste pentru a concepe un tratament eficient în stoparea evoluţiei cancerului mamar.

Expertul Jennifer Rocher şi colegii săi au declarat că peste trei sferturi dintre cancerele mamare au suprafeţele tumorilor acoperite cu receptori androgeni şi că, ştiind acest lucru, este benefică descoperirea unei formule de tratament care să aibă ca ţintă eliminarea hormonilor androgeni.

Doctorul Emma Smith, care activează la Institutul de Cercetări în Cancer din Marea Britanie, a precizat că este încă devreme pentru a confirma legătura dintre tumorile mamare şi prezenţa receptorilor hormonilor androgeni pe suprafeţele tumorilor.

Dar consideră descoperirea receptorilor androgeni şi rolul acestora ca fiind una interesantă. Se vor efectua experimente ulterioare pentru a se găsi un traseu nou în vindecarea acestei boli.