Cancerul mamar poate fi declan┼čat de hormonii masculini

2 jpg jpeg

O echip─â de speciali┼čti de la Universitatea din Colorado (SUA) a g─âsit ├«n urma unor investiga┼úii atente c─â cele mai multe tumori mamare sunt acoperite de receptorii hormonilor androgeni. Iar ace┼čti hormoni, cum sunt testosteronii, alimenteaz─â cre┼čterea ├«n volum a tumorilor.

Descoperirea a constituit un prilej de organizare a unei conferinţe, la care au participat reprezentanţii Asociaţiei Americane de Cercetări în Oncologie.

În cadrul întâlnirii, experţii au ajuns la concluzia că trebuie căutate tratamente medicamentoase care să blocheze acţiunea receptorilor hormonilor androgini.

Ace┼čtia au stabilit un plan amplu de experimente clinice ┼či teste pentru a concepe un tratament eficient ├«n stoparea evolu┼úiei cancerului mamar.

Expertul Jennifer Rocher ┼či colegii s─âi au declarat c─â peste trei sferturi dintre cancerele mamare au suprafe┼úele tumorilor acoperite cu receptori androgeni ┼či c─â, ┼čtiind acest lucru, este benefic─â descoperirea unei formule de tratament care s─â aib─â ca ┼úint─â eliminarea hormonilor androgeni.

Doctorul Emma Smith, care activeaz─â la Institutul de Cercet─âri ├«n Cancer din Marea Britanie, a precizat c─â este ├«nc─â devreme pentru a confirma leg─âtura dintre tumorile mamare ┼či prezen┼úa receptorilor hormonilor androgeni pe suprafe┼úele tumorilor.

Dar consider─â descoperirea receptorilor androgeni ┼či rolul acestora ca fiind una interesant─â. Se vor efectua experimente ulterioare pentru a se g─âsi un traseu nou ├«n vindecarea acestei boli.