Campanie ├«n ┼čcoli pentru o dantur─â s─ân─âtoas─â

1 2 jpg jpeg

Programul ┼×colar Colgate, prin care elevii vor primi lec┼úii pentru o igien─â oral─â corespunz─âtoare, se desf─â┼čoar─â anul acesta ├«n dou─â edi┼úii. Prima dintre ele va avea loc ├«n perioada 24 martie - 14 iunie, ├«n jude┼úele Alba, Arad, Bac─âu, Br─âila, Bra┼čov, Gala┼úi, Hunedoara, Ia┼či, Ilfov, Mure┼č, Olt, S─âlaj, Vaslui ┼či ├«n sectorul 3 din Bucure┼čti. Aceast─â campanie se desf─â┼čoar─â ├«n parteneriat cu Societatea Na┼úional─â de Cruce Ro┼čie din Rom├ónia.

Copiii vor viziona filmul ÔÇ×Doctorul M─âselu┼ú─â ┼či Supereroii din┼úilor s─ân─âto┼čiÔÇŁ, din care vor afla ce reguli trebuie urmate pentru a avea un z├ómbet frumos ┼či s─ân─âtos. La final, celor mici li se vor oferi produse pentru igiena dentar─â, iar p─ârin┼úii vor primi un pliant cu ├«ndrum─âri ┼či un calendar pentru ├«nsemnarea periajului zilnic.

De site-ul https://programscolarcolgate.ro/ p─ârin┼úii pot desc─ârca materiale educa┼úionale pentru copii ┼či le pot citi pove┼čtile despre vizita la stomatolog ┼či importan┼úa p─âstr─ârii s─ân─ât─â┼úii din┼úilor.

Programul a g─âzduit ┼či o competi┼úie interna┼úional─â de desene, unul dintre c├ó┼čtig─âtori fiind Iulia Manole, o feti┼ú─â ├«n v├órst─â de 8 ani, elav─â la ┼×coala gimnazial─â nr. 6 din Hunedoara. Ea a primit bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures, ├«n valoare de 250 de dolari, iar clasa ei a primit o burs─â de 500 de dolari.

Statisticile de la Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii arat─â c─â aproximativ 3,5 miliarde de persoane din ├«ntreaga lume sufer─â de probleme dentare. Dintre rom├óni, doar 26% merg la medicul stomatolog de cel pu┼úin dou─â ori pe an. Mai mult dec├ót at├ót, ├«n medie, rom├ónii ├«┼či schimb─â periu┼úa de din┼úi mai rar de o dat─â pe an.

Reguli pentru un zâmbet sănătos:

  • Peria┼úi din┼úii de cel pu┼úin 2 ori pe zi.
  • Schimba┼úi periu┼úa la fiecare 3 luni.
  • Folosi┼úi a┼úa dentar─â cel pu┼úin o dat─â pe zi, ├«nainte de periaj.
  • Limita┼úi num─ârul gust─ârilor zilnice.
  • Merge┼úi la un consult stomatologic de 2 ori pe an, chiar dac─â nu ave┼úi probleme.