Campanie de ecografii mamare gratuite

1 shutterstock 1714825951 jpg jpeg

Ce-ai putea face în 15 minute? Câte lucruri ai putea să rezolvi?Oare 15 minute ar putea face diferenţa? Timpul – o resursă atât de importantă pe care învăţăm să o preţuim, de multe ori, când este prea târziu. 15 minute pot însemna o şansă în plus la viaţă. 15 minute durează o ecografie mamară pentru a afla că eşti bine şi că poţi avea în continuare grijă de cei dragi.

AVON şi Kaufland România continuă şi anul acesta #CancelCancer - caravana naţională de ecografii mamare gratuite.

Începând cu 7 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer şi sunt invitate să beneficieze de o consultaţie senologică gratuită în cele 22 de oraşe incluse în caravana medicală de anul acesta.

Este al cincilea an în care Avon şi Kaufland, două branduri responsabile şi puternic implicate în campanii sociale, îşi unesc forţele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalităţii cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

La fel ca în anii trecuţi, un cabinet medical mobil, cu un design prietenos şi dotat cu ecograf de ultimăoră, va străbate ţara şi va ajunge în 22 de oraşe. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staţiona timp de trei zile.

În premieră anul acesta, echipa medicală este formată din medici specialişti din cadrul celei mai mari reţele de medicină privată din România – Regina Maria.

„De multe ori uităm că pentru a avea grijă de cei dragi şi pentru a putea duce la bun sfârşit şirul interminabil de responsabilităţi trebuie, întâi de toate,  să fim noi bine. Altfel, se produce acel efect de domino şi nimeni şi nimic din jur nu mai poate fi ajutat.

Pentru femeile din România, grija este o valoare generaţională. Însă nu grija pentru ele, ci grija pentru cei dragi. Din acest motiv consideră, de cele mai multe ori, că un consult senologic nu este o prioritate.

În fiecare an mizăm pe educaţie şi prevenţie, iar rezultatele nu întârzie să apară. Şi în fiecare an încercăm să ajungem în cât mai multe oraşe, pentru a transforma în roz toate statisticile gri.”, spune Andreea Lupu, coordonator campanie Cancel Cancer, Publicis Media.

„CancelCancer este despre oameni şi pentru oameni. Este despre curaj, despre empatie şi spirit nobil, într-o lume care ar trebui să preţuiască mai mult aceste valori. Şi să le încurajeze.

Anul acesta le îndemnăm pe femeile din România să îşi dea timp, să îşi aloce 15 minute pentru ele, pentru a afla că sunt bine.  Le îndemnăm să înveţe să se preţuiască.

Ca în fiecare an, Cancel Cancer este despre implicare.Ne bucură nespus amploarea pe care o capătă iniţiativa noastră, de la un an la altul. Iar pentru acest lucru le suntem recunoscători şi celor de la Kaufland, partenerul nostru alături de care de cinci ani schimbăm în bine vieţile a mii de femei din România.

Şi, într-adevăr, IMPREUNĂ CÂŞTIGĂM TIMP”, spune Andreea Moldovan, General Manager AVON SEE.

„De 5 ani, împreună cu AVON, contribuim la schimbarea mentalităţii în ceea ce priveşte prevenţia. Mii de femei au beneficiat de consultaţii gratuiteîn cadrul campaniei Cancel Cancer şi ne bucurăm să continuăm caravana în parcările magazinelor noastre din toate colţurile ţării. Pentru noi, la Kaufland România, implicarea face diferenţa.”,a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSRManager Kaufland România.

CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viaţă sănătos şi responsabil. Este o iniţiativă ce îşi propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor şi pentru a se concentra pe prevenţie.

România este ţara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 şi 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost iniţiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 şi este un demers social cu scopul de a îmbunătăţi statisticile, de a educa femeile din România şi de a transforma prevenţia într-un subiect uzual şi firesc.

Anul acesta proiectul se desfăşoară în patru etape. Peste 3.000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze şi ecografii mamare gratuite, iar - în cazul în care este nevoie- şi de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraş sau din proximitate).

Programul primei etape (7 iulie- 24 iulie) a caravanei #CancelCancer2021 este următorul:

  • Codlea 7-9 iulie (Kaufland, Str. Vulcanului nr. 2A)
  • Sighişoara 10-12 iulie (Kaufland, Str. Stadionului nr. 1)
  • Sibiu 13-15 iulie (Kaufland, Comuna Şelimbăr, Sos. Sibiului, nr. 1A)
  • Deva 16-18 iulie (Kaufland, Calea Zarandului, nr. 67)
  • Orăştie 19-21 iulie (Kaufland, Str. Armatei, nr. 36)
  • Petroşani 22-24 iulie (Kaufland, Str. Livezeni, nr. 12C)

Consultaţiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri şi reguli ale caravanei cu privire lanormele de igienă şi de distanţare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat şi se desfăşoară conform următorului orar:

Ziua 1/oraş: 12:00-20:00

Ziua 2/oraş: 10:00-19:00

Ziua 3/oraş: 10:00-19:00

Detaliile campaniei şi adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro şi pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.