Campanie de donare de sânge

1 vizual mybloodisgold jpg jpeg

Iubitorii de alergare sunt chemaţi de 321sport, probabil cea mai frumoasă şi responsabilă comunitate sportivă din România, să doneze sânge în perioada 6-20 decembrie, în cadrul campaniei #MyBloodIsGold.

„Pe 6 decembrie ne vom uni forţele cu alte comunităţi de alergare din România, cu competiţii de profil şi cu lideri de opinie şi vom transforma sângele în aur pentru că mulţi oameni au mare nevoie de ajutorul nostru. O donare de sânge salvează trei vieţi. Împreună, reuşim să fim mai buni şi mai puternici şi să îi ajutăm pe cei care au cu adevărat nevoie de noi. Dacă nu puteţi merge chiar pe 6 decembrie, donaţi oricând până pe 20 decembrie.” spun Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabilă şi pentru alergători, şi pentru cei care susţin alergarea. Oricine poate dona sânge, dacă este major, are peste 50 de kg, este sănătos şi se încadrează în condiţiile impuse de centrele de donare.

În ce priveşte condiţiile pentru cei vaccinaţi anti-COVID sau trecuţi prin boală recent, dat fiind că trecem printr-o perioadă în care regulile se schimbă frecvent sau diferă de la judeţ la judeţ, vă rugăm să sunaţi la cel mai apropiat centru de donare.

În România există cel puţin un centru în fiecare judeţ: https://www.donare-sange.ro/centre.

Kitul Donatorului

Primele 300 de persoane care vor face dovada donării vor primi Kitul Donatorului. Pentru a-l primi, trebuie să faceţi o poză stickerului aplicat pe carnetul de donator şi să o urcaţi în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului.

Toate detaliile despre mecanismul campaniei sunt pe site-ul https://www.321sport.ro/mybloodisgold/.

#MyBloodIsGold

„Sângele este o resursă vitală care lipseşte în spitalele din România, iar pacienţii sunt nevoiţi să amâne intervenţii chirurgicale sau transfuzii, viaţa lor fiind de multe ori la risc din acest motiv. Noi credem că sângele donat se transformă în aur pentru cei aflaţi la nevoie. Din acest motiv am ales să numim acţiunile noastre de donare de sânge #MyBloodIsGold, pentru a-i încuraja pe oameni să conştientizeze cât de importantă este acţiunea de donare şi ce impact major poate avea în societate.” spune Radu Restivan.

Prima donare de sânge a comunităţii 321sport a fost în noiembrie 2015, la câteva zile după tragedia de la Colectiv, când medicii lansau mesaje despre lipsa de sânge pentru pacienţi. De atunci, 321sport a organizat cel puţin două donări de sânge în fiecare an, implicând sute de alergători în demersul de a salva vieţi.

Anul acesta este pentru prima dată când 321sport merge mai departe şi transformă campania într-una naţională, unindu-şi forţele cu mai multe comunităţi de alergare din România, competiţii de profil şi lideri de opinie.