Caisele, remediul excelent împotriva constipaţiei
Caisele sunt surse bogate de antioxidanţi
Avem nevoie de antioxidanţi pentru a ne proteja organismul de daunele provocate de radicalii liberi. Experţii în sănătate consideră că radicalii liberi sunt cei care provoacă cancerul, bolile de inimă şi alte afecţiuni. În acest caz, cele mai bune sunt caisele foarte coapte.
Previn cancerul de colon
Potrivit mai multor studii, caisele previn cancerul de colon pentru că substanţele nutritive care se găsesc în fructe ajută la autodistrugerea celulelor maligne.
Protejează vederea mai bine decât morcovul
Caisele ajută globul ocular să se menţină sănătos. Aceste fructe de vară sunt sursă bogată de carotenoide (vitamina A) şi alte substanţe nutritive care protejează ochii de daune. Potrivit unui studiu, oamenii care au mâncat zilnic câte 3 caise proaspete, au redus riscul afecţiunii oculare - degenerescenţa maculară – care poate apărea odată cu înaintarea în vârstă.
Află mai multe pe această temă AICI