Câinii, printre cele mai bune „terapii” contra astmului

1 2 jpg jpeg

Câinii oferă protecţie împotriva unui virus comun, legat de apariţia astmului în rândul copiilor, arată un studiu recent al Universităţii California, din America.

Virusul, denumit virus respirator sinciţial, este des întâlnit în rândul copiilor. Cu cât dă simptome mai severe, cu atât riscă să se dezvolte în astm.

Oamenii de ştiinţă au observat că praful din casele cu câine este diferit de cel din locuinţele în care nu există animale de companie.

Astfel, au expus cobai de laborator la praful dintr-o locuinţă cu câine, după care i-au infectat cu virusul respectiv.

Cobaii din alt grup au fost infectaţi cu virus sinciţial fără să fie expuşi la praf. Şoarecii din primul grup n-au dezvoltat simptome specifice infecţiei cu virusul în cauză, cum ar fi inflamaţie şi mucus la nivelul căilor respiratorii.

Cercetătorii au observat că şoarecii expuşi la praf au dezvoltat o bacterie în tractul digestiv diferită de restul cobailor.

”Credem că microbii din casele cu câini colonizează tractul digestiv, declanşează un răspuns din partea sistemului imunitar şi protejează corpul-gazdă de virusul sinciţial”, a precizat dr. Kei Fujimura, conducătorul studiului, citat de dailymail.co.uk.

Identificarea mecanismului prin care ne putem proteja împotriva virusului care declanşează astmul poate duce la noi tratatamente contra acestei afecţiuni.