CAFEAUA nu produce dependenţă

1 2 jpg jpeg

Care sunt beneficiile cafelei?

Cofeina din cafea este un stimulent uşor pentru sistemul nervos central, iar acest lucru are efecte benefice în ceea ce priveşte vigilenţa şi performanţa.

S-a sugerat, deşi acest lucru nu a fost dovedit, că există efecte benefice ale cafelei asupra diabetului de tip 2, afecţiunii Parkinson şi anumitor forme de cancer. Cafeaua este şi o sursă bună de lichide.

Nu e bine să bem cafea seara?

Depinde de fiecare persoană. Pentru unele, efectele stimulatoare ale cofeinei întârzie somnul, în timp ce alte persoane nu experimentează acest lucru.

E bine să alegem varianta fără cofeină?

Depinde de preferinţa consumatorului. Persoanele care nu îşi doresc efectele stimulatoare ale cofeinei, pot consuma cafea decofeinizată.

Cafeaua provoacă dependenţă?

Nu, cofeina nu acţionează asupra zonelor din creier legate de dependenţă şi recompensă în acelaşi fel ca drogurile “puternice”. Cafeaua poate deveni un obicei, dar nu creează dependenţă.

Ne doare capul fără cafeaua de dimineaţă?

Unele persoane manifestă simptome uşoare similare sevrajului dacă încetează brusc să consume cafea cofeinizată, dar acest efect dispare după câteva zile.

Nu depăşiţi 4 ceşti de cafea pe zi

Este bine să se consume o cantitate moderată de cafea, cam 4 ceşti pe zi.

Femeile însărcinate ar trebui să urmeze recomandările medicilor, dar toate sursele indică o limită de cofeină general acceptată de aproximativ 200–300 mg pe zi.