Cafeaua menţine respiraţia proaspătă

1 2 jpg jpeg

La această concluzie a ajuns Mel Rosenberg, microbiolog israelian de la Universitatea din Tel Aviv, care a studiat legătura dintre cafea şi respiraţia urât mirositoare (halenă). El a constatat că boabele de cafea conţin compuşi care previn formarea bacteriilor şi, implicit, apariţia acestei tulburări. Următorul pas va fi crearea unor dropsuri cu adaos de cafea care păstrează respiraţia proaspătă.

Şi acesta nu este singurul efect al cafelei. Se pare că acest lichid (în special cafeaua solubilă) este foarte bună pentru hidratarea organismului pe timp de vară.

Contrar părerii de până acum, prin consumul de cafea nu se accelerează eliminarea lichidelor din organism. Dimpotrivă!

Împreună cu celelalte lichide, cafeaua asigură nivelul de fluid necesar pentru hidratare într-o manieră asemănătoare cu cea a apei.

În urma consumului de cafea, corpul nostru reţine cea mai mare parte din lichid, până la un procent de 84%.