Cafeaua ar putea adăuga ani vieţii

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului sugerează că rata de deces, calculată pe o perioadă de 13 ani, între bărbaţi şi femei care beau cafea în mod regulat a scăzut considerabil.

Scăderea este raportată la numărul de ceşti de cafea consumate pe zi, până la şase. „Am observat asocieri între consumul de cafea şi o gamă de cauze diferite de deces“, spune Neal Freedman, de la Institutul Naţional al Sănătăţii, care este coordonatorul studiului.

„Acest efect a fost observat atât la bărbaţi cât şi la femei, indiferent de greutatea corporală şi chiar dacă fumează, au fumat sau nu au fumat niciodată“, continuă omul de ştiinţă.

În urma experimentului, s-a descoperit o asociere între consumul de cafea şi rata mortalităţii, însă care nu oferă un răspuns clar în această privinţă. Cercetările vor continua în această direcţie.

Jeanine Genkinger, epidemiolog la Universitatea Columbia, New York (SUA), este de părere că cele mai importante beneficii ar putea veni de la cafeaua neagră. Iar smântâna, zahărul şi adivitii sunt cei care dăunează cel mai mult sănătăţii.

La studiu au participat 402.260 de persoane, iar oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile lor de a bea cafea. Rezultatele studiului vor fi publicate în Jurnalul Englez de Medicină.