Cabinet de testări COVID, deschis lângă aeroportul „Henri Coandă”

1 testare covid regina maria jpg jpeg

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează un centru dedicat exclusiv testărilor pentru COVID-19, în incinta staţiei de carburanţi Rompetrol aflată în proximitatea aeroportului Henri Coandă, la km 15 al celei mai importante artere rutiere din România - DN1. Beneficiul adus de această nouă locaţie este testarea rapidă pentru cei care au nevoie de un test antigen sau RT-PCR, necesar călătoriei în străinatate.

În acest loc, sunt recoltate teste rapide antigen, ale căror rezultate se eliberează în maximum 15 minute, odată cu buletinul de analize aferent. Rezultatele testelor RT-PCR recoltate în noua locaţie sunt eliberate în urgenţă, în maximum 8 ore. Buletinele de analize se eliberează automat în limbile română şi engleză şi, în plus, prezintă codul unic QR, care asigură trasabilitatea şi calitatea rezultatelor. Prin simpla scanare a codului QR, se poate verifica autenticitatea rezultatului, prin vizualizarea variantei digitale a buletinului de analize.

”Toate datele ştiinţifice pe care le avem la dispoziţie, precum şi poziţia Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, ne arată că varianta Delta a devenit dominantă în Europa1 şi din acest motiv este nevoie de un efort consistent şi constant pentru testare susţinută, care să vină la pachet cu continuarea vaccinării. Iar testarea înainte de a pleca din ţară sau la întoarcerea din zone cu risc epidemiologic crescut ne vor ajuta să prevenim transmisia comunitară. De aici a plecat necesitatea unui cabinet mobil uşor de accesat, în proximitatea aeroportului, cu rezultate eliberate rapid pentru călătorii în siguranţă.”, declară Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate REGINA MARIA.

Amplasarea centrului de testare în incinta uneia dintre cele mai tranzitate benzinării din zona aeroportului a fost posibilă după ce ROMPETROL DOWNSTREAM a pus la dispoziţie spaţiul necesar recoltării probelor pentru efectuarea testelor. Astfel, clienţii Rompetrol au acces la un serviciu suplimentar, orientat către efectuarea călătoriilor în deplină siguranţă, în contextul pandemic. Caravana de testare va fi disponibilă în perioada august – octombrie, perioadă în care afluxul de călători pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” este la un nivel ridicat.