Ca să slăbească, una din trei adolescente sare peste micul dejun

1 2 jpg jpeg

Aproximativ o treime din adolescentele de 14-15 ani elimină constant din alimentaţie micul dejun. Pentru rezultate rapide, una din cinci fete refuză să mânănce şi la prânz.

Studiul efectuat de cercetătorii britanici de la Şcoala de Educaţie pentru Sănătate din Alphington, Exter (Marea Britanie) se bazează pe supravegherea atentă a obiceiurilor alimentare la tineri, în special la adolescente.

83.000 de voluntari de 14-15 ani au participat la studiul care a debutat în anul 2010. Rezultatele au fost comparate cu un alt experiment, efectuat în anul 1983, în cadrul căruia au fost analizate obiceiurile alimentare a 750.000 de tinere.

În urma evaluărilor, s-a constatat că 31% din tinere nu mănâncă absolut nimic la micul dejun, iar 18% din acestea sar şi peste masa de prânz.

Dacă în 1983, 50% dintre participantele la studiu au recunoscut că vor să slăbească, în anul 2010 procentul fetelor care doreau să scape de kilogramele în plus s-a ridicat la 60%.

„A sări peste masa de prânz nu numai că îţi dă o senzaţie de oboseală şi de foame, dar îţi afectează şi performanţele şcolare“, spun specialiştii britanici.