Bucureştenii se pot testa gratuit pentru depistarea osteoporozei

1 2 jpg jpeg

Testările pentru depistarea acestei afecţiuni se pot realiza gratuit în farmacia Centrofarm Pajura din Bucureşti.

Astfel, clienţii vor putea beneficia gratuit de servicii medicale de specialitate şi îşi vor putea verifica predispoziţia pentru osteoporoză, prin intermediul testului numit osteodensitometrie.

Tot mai multe persoane încep să sufere de reumatisme degenerative – maladii specifice de obicei persoanelor în vârstă. Una din trei femei suferă de-a lungul vieţii de o fractură osteoporotică, iar 80% dintre cei aflaţi la risc înalt de osteoporoză şi care au suferit deja cel puţin o fractură nu sunt nici identificaţi, nici trataţi pentru această afecţiune.

Pe această cale, bucureştenii sunt încurajaţi să apeleze la serviciile de specialitate, să-şi facă testul pentru a vedea care este riscul pentru osteoporoză şi să ceară informaţii despre această problemă medicală şi modul în care eacpoate fi prevenită.

Consultaţiile vor fi realizate de către cadre medicale specializate de luni până vineri, în perioada 1-20 iulie în intervalul orar 10:00 – 14:00 şi în perioada 21-31 iulie în intervalul orar 16:00-20:00.