Boala Alzheimer te face să uiţi de foame

1 2 jpg jpeg

Aceasta este concluzia trasă de experţii americani de la Universitatea Kansas (SUA).

Studiile cercetătorilor mai arată că oamenii graşi, de vârstă mijlocie, sunt predispuşi să dezvolte Alzheimer mai târziu în viaţă.

După rezultatele studiului, experţii sunt de părere că varietatea de factori medicali influenţează destul de mult apariţia bolii.

Este posibil ca urmările generate de Alzheimer să ducă la pierderea în greutate, fapt care se deduce din două cauze: bătrânii uită să se alimenteze şi nu mai pot face mişcare.

Cercetătorii au scris în revista „Neurology“ că modificările neurodegenerative ale creierului provocate de Alzheimer pot influenţa compoziţia organismului.

Omul de ştiinţă Anne Corbett spune că, deoarece nu este clar dacă Alzheimer reduce masa corporală a pacienţilor, acest fapt poate fi considerat drept un efect secundar al bolii.

„Este nevoie de mai multe cercetări pe această temă pentru a putea spune cu exactitate dacă ceea ce am descoperit poate contribui la obţinerea unor noi metode de diagnosticare a afecţiunii, în stadii incipiente“, explică Anne Corbett.