Biberoanele ce conţin bisfenol A, retrase de pe piaţă

1 2 jpg jpeg

Ţările din Uniunea Europeană au interzis producţia şi comercializarea acestora deoarece bisfenolul A, compus chimic ce intră în compoziţia plasticului, ar putea avea efecte negative asupra dezvoltării copilului. Printre acestea se numără şi riscul de pubertate precoce la fete, apariţia cancerului de prostată şi de sân, cât şi anomalii de reproducere. Compusul Bisfenol A este folosit la fabricarea biberoanelor, a recipientelor din plastic pentru băuturi, a ambalajelor alimentare şi amalgamelor dentare. Pentru a evita astfel de situaţii, mămicile pot cumpăra biberoane ce nu conţin acest compus şi sunt inscripţionate ,,Fără BPA” (BPA free).

Oferta abundentă de biberoane poate crea, de cele mai mult ori, senzaţia de confuzie în rândul mămicilor. În urma studiilor s-a dovedit faptul că biberoanele făcute dintr-un plastic mai moale (polietilena, polipropilena sau poliamida) sunt mult mai indicate pentru bebeluşi.

De asemenea, e important să alegi combinaţia de biberon şi tetină potrivită pentru stilul de hrănire şi vârsta copilului. Iniţial poţi opta pentru o tetină cu o rată de curgere înceată sau medie şi o poţi păstra dacă cel mic se simte confortabil cu ea. Pentru a cunoaşte mai bine aceste tipuri de produse poţi întreba alte mămici şi poţi vizita site-urile destinate părinţilor, pentru a primi informaţii avizate referitoare la biberoane şi tetine.