Bianca are nevoie de NOI!

1 2 jpg jpeg

În urmă cu opt ani, Bianca Otac (în fotografie, după prima ei operaţie, din 2004), din Sibiu, a fost diagnosticată cu o tumoare la cap, care îi apăsa pe glanda hipofizară.

„Nu ştiam de ce fetiţa nu creştea. Ne-am dus la Institutul Parhon, din Bucureşti, iar cei de acolo şi-au dat seama că nu-i o problemă cu hormonii de creştere. Ne-au trimis la Cluj-Napoca, unde i-au descoperit tumoarea. De acolo ne-au trimis la un spital din Budapesta”, povesteşte mama Biancăi, Cristina.

Fetiţa a fost ajutată la momentul respectiv de o fundaţie din Olanda, „Heart for Romania”, care se implică şi acum în cazul ei şi încearcă să facă rost de donaţii din întreaga lume.

Tumoarea a apărut mult mai agresivă

La Budapesta, Bianca a fost operată de tumoarea de pe trunchiul cerebral. Părinţii n-au aflat atunci dacă este malignă sau benignă.

Au descoperit acest lucru opt ani mai târziu. În luna septembrie a acestui an, Bianca a fost supusă unui RMN, care a arătat că tumoarea a revenit.

De data aceasta, diagnosticul e sigur: ţesutul este malign. „Tumoarea mai are şi câţiva puiuţi pe lângă. Am fost şi de data aceasta la spitalul din Budapesta, dar ne-au spus că nu se poate opera.

Şansa ei este să facă radioterapie şi chimioterapie. Am luat-o de la capăt…”, spune cu amărăciune mama Biancăi.

„Este slăbită şi nu mai comunică”

În prezent, Bianca aşteaptă să înceapă tratamentul cu chimicale. „Este slăbită, ameţită, doarme tot timpul, nu mai comunică cu noi…”, povesteşte mama tinerei.

În România, medicii nu-i dau şanse mari de recuperare. Tânăra ar avea mai multe şanse în străinătate, unde aparatura de radioterapie este mai performantă, însă familia nu dispune de mulţi bani.

Vor să apeleze la un spital din Germania, unde au auzit că există un aparat pe bază de ioni. „Acest aparat omoară celulele maligne la milimetru”, subliniază Cristina.

Dacă vrei s-o ajuţi pe Bianca s[ beneficieze de tratamentul salvator, poţi depune o sumă cât de mică în unul dintre conturile deschise la Banca Transilvania din Sibiu pe numele Ion Otac (tatăl Biancăi):

IBAN: RO63BTRL03301201N65884 LEI

IBAN: RO38BTRL03304201N65884 Euro