Berea te-ar putea scăpa de problemele digestive

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului relevă faptul că o cantitate de 300 ml de bere poate conţine până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esenţial în tranzitul intestinal.

Fibrele solubile prezente în bere pot duce la curăţarea tractului gastro-intestinal. Mai mult, mai multe componente ale berii pot stimula secreţia de gastrină, acid gastric, colecistochinină şi enzime pancreatice, care contribuie la realizare digestiei.

O jumătate de litru de bere poate conţine aproximativ 10% din necesarul zilnic de fibre solubile, în timp ce unele tipuri de bere conţin chiar până la 30% din necesar. Deficitul de fibre din organism poate provoca tulburări digestive serioase, cum ar fi constipaţie sau diaree, cu consecinţe importante asupra metabolismului general.

"Fibrele prezente în bere pot avea rol prebiotic, stimulând dezvoltarea bacteriilor sănătoase în intestin. Cercetările au arătat că berea consumată cu moderaţie poate să influenţeze, în mod pozitiv, funcţia intestinală, mai ales la persoanele de vârstă a treia," a declarat preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu,citată într-un comunicat de presă.

În cadrul studiului, cercetătorii au reconfirmat şi rolul antibacterian al berii, cunoscut şi până în prezent. Astfel, un consum moderat şi regulat de bere poate preveni dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerelor gastrice. Prezenţa fibrelor poate conduce, de asemenea, la secreţia de sucuri gastrice necesare pentru o digestie eficientă.

Conform Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, consumul moderat de bere trebuie completat cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.