Beneficiile apei de orez asupra tenului

1 2 jpg jpeg

Cum se face apa de orez

Poţi face apa de orez prin fierberea orezului cu o cantitate de apă de trei ori mai mare decât foloseşti în mod normal şi strecurarea apei rămase. Această apă reziduală lăptoasă obţinută este apa de orez. Nu se lasă mai mult de 30 de minute.

De asemenea, poţi obţine apa de orez cu orez nepreparat. Pune o jumătate de ceaşcă de orez în două ceşti de apă rece şi lasă-l la înmuiat o jumătate de oră. Apoi, stoarce-l pentru a obţine apa de orez.

Minimizează porii deschişi

Poţi folosi apa de orez pentru a închide porii deschişi ca un actin astringent. Trebuie să îngheţi apa de orez şi apoi să o aplici pe faţă utilizând o dischetă demachiantă. Las-o să acţioneze aproximativ 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tratează arsurile solare şi petele

Datorită efectului de răcire, apa de orez poate fi folosită pentru a calma arsurile solare. Tot ce trebuie să faci este să masezi zona afectată cu apa respectivă. Deşi este alimentul pe care îl mâncăm aproape săptămânal, orezul are foarte multe beneficii asupra frumuseţii. Femeile din ţările asiatice au folosit şi încă folosesc apa de orez pentru a-şi menţine părul puternic, iar pielea sănătoasă şi frumoasă.