Bebeluşii născuţi prin cezariană pot deveni obezi

1 2 jpg jpeg

După ce au calculat toate ipotezele, specialiştii sugerează că riscul ca micuţii să devină obezi este cauzat de diferenţele de bacterii existente în intestine.

Mamele care nasc prin cezariană sunt tratate cu antibiotice, care influenţează flora bacteriană din intestinele copiilor.

Coordonatorul studiului, doctorul Susanna Huh, de la Spitalul de Copii din Boston, Divizia de Gastroenterologie şi Nutriţie, avertizează în jurnalul „Arhivele Bolilor Pediatrice“ mamele care aleg să nască prin cezariană. Ele trebuie să fie conştiente de riscurile la care îi expun pe copii.

Ipoteza de la care se pleacă în studiu este că bacteriile afectate duc la dezvoltarea obezităţii prin creşterea aportului de energie din mâncare şi la solicitarea celulelor să stimuleze rezistenţa la insulină, la inflamaţii şi chiar la depozitele de grăsime.

În cadrul cercetării au fost evaluaţi 1.255 de copii, dintre care 284 au fost născuţi prin cezariană. La copiii născuţi pe cale naturală 1 din 13 a fost clasificat ca fiind obez, la vârsta de trei ani. În cei priveşte pe copiii născuţi prin cezariană, proporţia s-a înjumătăţit: 1 din 6 copii a devenit obez.