Bebeluşii concepuţi prin tratamente de fertilitate pot fi mai mici

1 2 jpg jpeg

După ce au realizat un studiu în acest domeniu, cercetătorii americani de la Universitatea Washington (SUA) au descoperit că bebeluşii pot fi mai mici la naştere, faţă de ceilalţi copii.

În urma studiului, la care au fost implicate 1.700 de femei care au născut cel puţin o dată, specialiştii au descoperit că bebeluşii care au fost concepuţi cu ajutorul tratamentelor de fertilitate cântăresc mai puţin.

Aproximativ cu o treime mai puţin decât greutatea normală medie a unui bebeluş.

Cuplurile care au urmat cu succes tratamente de fertilitate, inclusiv cele bazate pe medicamente pentru fertilitate sau de fertilizare in vito au ajuns, deseori, să aibă gemeni sau chiar mai mulţi de doi copii.

Amber R. Cooper, asistent profesor în cadrul departamentului de obstretică şi ginecologie de la Universitatea Washington, spune că a fost dificil să-şi dea seama dacă problema e cauzată de infertilitate sau de tehnologia folosită pentru tratamentul ei.

Cooper, care este şi coordonatorul studiului, împreună cu echipa sa de experţi a comparat femeile care au născut cu ajutorul tratamentelor cu cele 1.246 de femei fertile.