Bebeluşii alăptaţi se îngraşă mai puţin

2 jpg jpeg

Coordonatorul studiului Ruowei Li, de la Centrul American pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, a spus că acest fapt se datorează rolului activ pe care îl deţine copilul.

Până la urmă, bebeluşii sunt cei care decid când să sugă şi când să oprească alimentarea, atunci când se hrănesc de la sân. În cazul în care îşi beau lăpticul din sticlele speciale, părinţii sunt cei care decid când se opreşte alimentarea.

Cel mai frecvent, ei forţează nota, până când copilul începe să respingă recipientul.

Omul de ştiinţă Ruowei Li, împreună cu alţi cercetători, este de părere că bebeluşii alimentaţi cu sticla îşi pierd treptat simţul de autocontrol al energiei şi nu mai simt senzaţia de foame şi saţietate.

Pentru a ajunge la concluzia că bebeluşii care sunt alăptaţi se îngraşă mai puţin decât cei hrăniţi cu ajutorul recipientelor speciale pentru copii, Li şi echipa sa de specialişti au ţinut sub supraveghere 1.900 de bebeluşi, născuţi la mijlocul anului 2000.

„Mesajul-cheie al acestui studiu este faptul că alăptarea este, într-adevăr, cea mai bună alegere în ceea ce priveşte hrana pentru copii“, a încheiat Ruowei Li.