Băuturile răcoritoare, pericol pentru greutate

2 jpg jpeg

Persoanele cu predispoziţie genetică să devină supraponderale sau obeze, care consumă băuturi răcoritoare dulci, trebuie să ştie că zahărul din sucuri poate amplifica efectul genetic şi obezitatea se poate instala mult mai repede în corp, este de părere omul de ştiinţă Lu Qi, asistent profesor la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA.

Lu Qi şi echipa sa de oameni de ştiinţă au efectuat un studiu privind consumul de băuturi dulci, precum sucurile de tip cola, sucurile de fructe, limonadele şi alte băuturi racoritoare bazate pe fructe.

Expertul David Appel, care este directorul Centrului Medical Montefiore în programul medical privind sănătatea şi asistent profesor la Colegiul Medical Pedriatric Albert Einstein, New York, spune că în urma experimentelor efectuate asupra băuturilor răcoritoare dulci există dovezi clare că acestea contribuie la creşterea numărului de persoane obeze.

Pe de altă parte, Asociaţia Americană privind Băuturile răcoritoare a declarat că dacă se reduce consumul de sucuri, riscul genetic de obezitate poate să scadă în intensitate.

Pentru a ajunge la această concluzie importantă, oamenii de ştiinţă au efectuat experimente pe mai mult de 33.000 de persoane.

Rezulattele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical Englez.