Băutură pentru stimularea arderilor metabolice

1 2 jpg jpeg

Ce este metabolismul?

Metabolismul este procesul prin care corpul nostru converteşte hrana în energie. El determină câtă energie consumăm şi este în relaţie strânsă cu temperatura corporală, respiraţia şi circulaţia. Prin urmare, e esenţial ca metabolismul nostru să funcţioneze corect – nici prea repede, nici prea încet.

Lentoarea unui metabolism poate să fie la grade diferite. Cu cât aceste grade sunt mai ridicate, cu atât metabolismul e mai periculos. Asta înseamnă hipotiroidism sau rezistenţă la insulină. În orice caz, are legătură cu un dezechilibru hormonal. E important să ştim că nici mâncatul prea puţin, nici mâncatul prea mult nu stimulează metabolismul, pentru că, de fapt şi de drept, metabolismul e un mecanism de supravieţuire. De aceea, cei mai mulţi nutriţionişti nu recomandă dietele hipocalorice. Cei mai mulţi, cum e şi normal, ar trebui să mâncăm proteine şi grăsimi sănătoase.

Ai metabolismul lent?

Semnele că ai metabolismul lent includ faptul că iei în greutate foarte uşor, că pierzi kilograme foarte încet şi tendinţa de a depune pe talie, sensilitatea la răceală, oboseală frecventă, dificultatea de a te trezi dimineaţa, digestie lentă, constipaţie frecventă.

Citeşte mai multe pe această temă AICI