Bărbaţii sunt dispuşi să renunţe la sex doar pentru...

1 2 jpg jpeg

Compania Regenepure a prezentat un studiu legat de căderea părului la bărbaţi şi metodele de tratare a acestei afecţiuni. În plus compania a analizat impactul psihologic al fenomenului căderii părului în viaţa socială dar şi intimă a bărbatului ce se cofruntă cu această problemă. Potrivit studiului, sunt peste 800.000 de bărbaţi care caută, în mod activ, un tratament împotriva pierderii părului.

Citeşte şi: Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat

Alopecia

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi sunt afectaţi de alopecie. Această afecţiune care se manifestă prin căderea părului mai ales după vîrsta de 70 de ani (80%), se poate manifesta şi mai des, mai ales în cazul persoanelor de sub 35 de ani (40%).

Peste 40 de milioane de bărbaţi sunt afectaţi de această problemă numai în Statele Unite.

Aproape jumătate dintre bărbaţii intervievaţi au relatat faptul că ar fi dispuşi să renunţe la economiile din timpul vieţii pentru a nu mai avea probleme cu căderea părului.

60% au afirmat faptul că părul este mult mai important decît să aibă bani sau prieteni, în timp ce 30% au declarat că ar fi dispuşi să renunţe la sex, dacă asta a fi singura cale să îşi redobândească podoaba capilară.

Boli ale masculinităţii

Bărbaţii cu chelie sunt mai expuşi cancerului de prostată şi bolilor de inimă, însă riscul de a face cancer testicular este mult mai mic faţă de bărbaţii care nu au o problemă cu căderea părului. Alopecia atrage un libidou mărit şi o viaţă sexuală mult mai activă, dacă această problemă nu devine o frustrare.

În cazul în care vorbim despre alopecia androgenică, afecţiune moştenită, aceasta este stâns legată de nivelul ridicat de testosteron, principalul hormon sexual masculin.