Bărbaţii sinceri au nivelul ridicat de testosteron

1 2 jpg jpeg

Testosteronul este hormonul masculin care reprezintă principala sursă a performanţelor sexuale la bărbaţi, dar şi cel care „răspunde“ de diferenţele de aspect şi de comportament la femei şi bărbaţi.

Testosteronul este hormonul care influenţează modificările de voce şi creşterea pilozităţii de la nivelul pieptului.

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bonn, Germania, nivelul ridicat de testosteron poate fi un indiciu serios în ceea ce priveşte sinceritatea unui bărbat.

Rezultatele studiului sugerează că bărbaţii care au un nivel mai ridicat de testosteron sunt mai puţin tentaţi să mintă sau să înşele decât ceilalţi.

În cadrul experimentului, experţii germani au „umflat“ cantitatea de hormoni masculini la 46 de voluntari, utilizând un gel care conţinea testosteron.

Alţi 45 de adulţi au fost trataţi cu un gel placebo, care nu avea în compoziţie testosteron. Toţi bărbaţii care au participat la experiment au fost rugaţi să ia parte la un studiu de comportament care implica un joc cu zaruri, jucat în camere izolate.

Cu cât obţineau punctaj mai bun, cu atât erau mai bine răsplătiţi în bani.

Neurologul Bernd Weber a spus că aceste experimente au avut ca scop identificarea subiecţilor obişnuiţi să mintă.

Concluziile studiului, care au fost publicate în jurnalul „Public Library of Science ONE“, sunt că bărbaţii dotaţi cu o cantitate mai mare de testosteron mint mai puţin.