Bărbaţii, «de vină» pentru menopauza partenerei?

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii în evoluţia geneticii, de la Universitatea McMaster din Canada, ridică o ipoteză surprinzătoare legată de cauza care ar putea favoriza declanşarea simptomelor menopauzei în corpul unei femei.

Potrivit experţilor, tendinţa bărbaţilor de a alege partenere mai tinere pentru relaţii intime determină inutilitatea sistemului reproducător la femeile mai în vârstă.

Maxwell Burton-Chellew, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, apăra partea masculină pentru acest fenomen: „bărbaţii aleg partenere tinere, deoarece femeile mai în vârstă sunt mai puţin fertile“.

Acest punct de vedere, legat de fertilitatea în scădere la femeile trecute de 35 de ani, a fost pus în discuţie de multă vreme în studiile anterioare efectuate în acest sens.

În prezent, oamenii de ştiinţă canadieni au supus voluntarii la un test de calculator, în cadrul căruia reprezentanţii sexului tare au fost rugaţi să aleagă modele feminine cu care ar putea avea relaţii intime.

Din experiment, s-a constatat că bărbaţii de toate vârstele au ales modele tinere.

Specialistul britanic a declarat că: „vorbind din punct de vedere al evoluţiei, femeile mai în vârstă se confruntă cu un sentiment interesant de „ alegere“. Fie să mai nască un copil, dar pe care nu l-ar putea vedea ajuns la maturitate, fie ar putea încheia capitolul procreării, în favoarea îngrijirii de nepoţi.