Avertizări noi în cazul pastilelor anticolesterol

2 jpg jpeg

Investigaţii recente avertizează că statinele recomandate în tratamentele anticolesterol pot cauza pierderi de memorie, tensiune arterială, confuzie şi chiar diabet de tip II.

Reacţiile adverse provocate de pastilele anticolesterol au fost făcute publice de către Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Experţii americani subliniază importanţa de a alătura lângă indicaţiile de pe eticheta statinelor şi aceste reacţii adverse.

„Ne dorim ca personalul medical şi pacienţii să deţină informaţii cu privire la riscurile la care se supun consumând statine, în scopul de a regla nivelul de colesterol, un beneficiu important adus sănătăţii“, a declarat Maria Parks, coordonatorul Diviziei de Metabolism şi Endocrinologie din cadrul FDA.

Indicaţiile care vor apărea pe eticheta acestor medicamente vor avertiza pacienţii asupra: -pierderilor de memorie şi a stărilor de confuzie generală. Unele persoane care urmează tratamente cu statine au acuzat aceste reacţii adverse. Dar, de obicei, aceste efecte nu sunt grave şi pot dispărea după finalizarea tratamentului;

-riscului mare de a suferi de hipertensiune;

-riscului de a fi diagnosticat cu diabet de tip II.