Avem teste de despistare COVID - 19 pentru o luna si o saptamana. Se vor suplimenta

1 coronavirus test jpg jpeg

Ministerul Sănătăţii a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19. În cele 7 centre din ţară (2 in Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârşitul săptămânii, când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate, precizează Ministerul Sănătăţii.

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile, se adauga in comunicatul Ministerului. 

În acest moment nu exista pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naţionale, prin  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

În acest moment la Institutul Naţional de Boli Infrecţioase Prof. Matei Balş, există în stoc 300 de teste, iar în data de 11 martie urmează să ajungă alte 3.000 de teste  comandate din timp.