AVC-ul face tot mai multe victime printre tineri

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Cincinnati, SUA, au efectuat un studiu amplu, din care au descoperit că procentul cazurilor de accident vascular cerebral în rândul tinerilor a crescut de la 13%, cât se înregistrase în anul 1993, la 19%, în anul 2005.

Brett Kissele, doctor şi vicepreşedinte al secţiei de Neurologie în cadrul Universităţii din Cincinnatti, atrage atenţia asupra numărului tot mai mare de pacienţi tineri care suferă din cauza accidentelor vascular cerebrale.

Omul de ştiinţă adaugă că accidentul vascular cerebral este, încă, o boală care afectează în special persoanele mai în vârstă, dar în ultimii ani s-a constatat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de AVC la pacienţii tineri.

„Din investigaţiile efectuate încă nu ne putem da seama care sunt cauzele care au dus la aceste cifre, dar se bănuieşte că sunt mai mulţi factori care contribuie la creşterea numărului de pacienţi tineri. Probabil că multe din cazurile de accident vascular cerebral sunt influenţate de riscul de apariţie al bolilor care duc la apariţia AVC, precum sunt diabetul, hipertensunea şi obezitatea.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul „Neurology“.