Auriculoterapia, o soluţie antifumat

1 2 jpg jpeg

Terapie răspândită de peste 60 de ani în Europa şi SUA, auriculoterapia a început să fie practicată de circa un an în România.

Este sigură, noninvazivă şi utilă nu doar împotriva fumatului, ci şi pentru cei care vor să slăbească, să reducă stresul.

Potrivit Institutului pentru Auriculoterapie din SUA, tehnica poate să depisteze peste 200 de boli, cum ar fi problemele organelor interne, problemele ginecologice, ale organelor senzoriale, precum şi maladiile psihice.

Auriculoterapia consideră că întregul corp este reprezentat, în mod simetric, pe pavilioanele urechilor şi că toate organele şi ţesuturile corespund unui punct al urechii. Astfel, există 200 de puncte pe fiecare ureche.

Citeşte şi: Cum afectează viciul fumatului viaţa sexuală-VIDEO

Un tratament nedureros

George Ţăranu, auriculoterapeut şi specialist în combaterea adicţiilor prin medicină alternativă, descrie procedura prin care circa 200 de români au reuşit să scape de viciul fumatului ca fiind una de scurtă durată şi complet nedureroasă.

2 jpg jpeg

„Terapia are loc în doar 15 minute. Prin implusuri electrice la nivelul urechii, nevoia de nicotină este înlocuită cu o cantitate de serotonină suficientă pentru următoarea lună. Adică suficient cât să nu mai simţi nevoia să fumezi. Evident că mai departe, pe acest drum, totul ţine de voinţa fiecăruia, dar noi suntem alături de pacienţi atât înaintea cât şi după efectuarea terapiei”, explică George Ţăranu.

Te-ar mai putea interesa: Fumezi? Uite la ce riscuri îi expui pe copii!

Testimoniale

„Fumam foarte mult înainte şi, după procedura prin auriculoterapie din 14 octombrie 2016, am renunţat la fumat. Mă simt extraordinar!” (Gheorghe Neţoiu, om de afaceri)

„După 25 de ani de fumat, după numeroase încercări de renunţare, am reuşit. Mă aşteptam să-mi fie greu. Mă aşteptam ca după perioada de 21 de zile să revină pofta de fumat. A rămas doar gândul, dar acesta se poate stăpâni. N-a existat sevraj, n-am avut stări de irascibilitate. A fost nevoie doar de puţină atenţie, dar chiar a meritat. Cafeaua are alt gust, parfumul miroase altfel, iar faptul că a mai fost răpus un demon, este minunat.” (Celina, inginer)

„Sunt un exemplu. Cine mă cunoaşte poate să spună că fumam în jur de 4 pachete pe zi. La ora actuală am o lună de zile de când sunt nefumator.” (Eugen Lungu)