Atenţie la consumul de alcool!

1 2 jpg jpeg

Creşte tensiunea arterială şi riscul de cancer. Încetineşte activitatea celulelor organismului, făcându-le să funcţioneze mai puţin eficient. Chiar şi obiceiul de a consuma un pahar de vin zilnic se poate tranforma într-un viciu. Una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere este conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

De la începutul anului 2009 şi până în prezent, în România au avut loc 679 de accidente grave de circulaţie în care cei aflaţi la volan se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma acestora, 136 de persoane şi-au pierdut viaţa, 639 au fost rănite grav, iar 266 au fost rănite uşor, înregistrându-se creşteri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în ceea ce priveşte numărul accidentelor (+2,9%) şi al răniţilor grav (+3,9%).

În plus, alcoolul consumat în exces are o influenţă importantă în declanşarea şi comiterea infracţiunilor. Statisticile poliţiei arată că, în ultimii ani, aproximativ o treime dintre infracţiunile comise cu violenţă au avut fost favorizate de acest exces. Site-ul www.consuma-responsabil.ro oferă informaţii utile despre efectele pe care consumul de alcool le poate avea asupra sănătăţii, precum şi despre legislaţia privind consumul de alcool la volan.

Citeşte şi Alcoolul poate duce la infertilitate