Atenţie! Am intrat în sezonul alergiilor!

1 2 jpg jpeg

Polenul florilor ┼či praful sunt responsabili pentru apari┼úia alergiilor. Alergia de prim─âvar─â debuteaz─â la mijlocul lunii martie ┼či se ├«ncheie ├«n iunie.

Remedii ┼či suplimente

Quercetina, o substan┼ú─â care se g─âse┼čte ├«n ceaiuri, ceap─â, struguri ┼či ro┼čii, este un antiinflamator natural care poate bloca efectele histaminei ├«nainte de a debuta. Medicii recomand─â celor cu risc de alergii s─â ia suplimente cu quercetin─â de dou─â ori pe zi, ├«ncep├ónd cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte de debutul sezonului alergiilor. Quercetina func┼úioneaz─â cel mai bine atunci c├ónd este luat─â cu vitamina C.

O plantă de ajutor în alergiile de sezon este brusturele, care poate bloca producerea de leucotriene, molecule iritante. Doza tipică: 50 până la 75 mg de extract de brusture de două ori pe zi.

Descoper─â la ce e┼čti alergic─â

Vei face mai u┼čor fa┼ú─â alergiilor dac─â ┼čtii la ce e┼čti alergic. Un test de s├ónge sau pe piele, f─âcut la un alergolog, va identifica alergia. ├Än felul acesta, vei putea s-o evi┼úi, de exemplu, s─â stai cu geamurile ├«nchise ├«n timpul zilelor cu polen. De asemenea, ┼úine cont c─â arborii polenizeaz─â, ├«n special, diminea┼úa, a┼ča c─â, dac─â ┼úi-ai planificat o activitate ├«n aer liber, am├ón-o pentru dup─â-amiaz─â. Purtarea unei m─â┼čti c├ónd gr─âdin─âre┼čti este o alt─â m─âsur─â pe care o po┼úi lua dac─â e┼čti alergic─â.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI