Asociația P.A.V.E.L. este mereu alături de copiii și tinerii cu diagnostic oncologic, împreună cu Compania Națională “Loteria Română” S.A

image

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a implementat începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei.

Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

Scopul proiectului este creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale precum și a sprijinului material și financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi apărute în timpul tratamentului și a spitalizării (procurarea unor medicamente, a unor investigații medicale/dispozitive medicale, unor nevoi de transport, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte necesare în spital, precum și suplimente de hrană recomandate de către medicii curanți, etc..). Pentru realizarea scopului propus, sprijinul din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. este esențial.

Grupul țintă este reprezentat de 500 copii și tineri diagnosticați cu afecțiuni oncologice, pacienți ai secțiilor de oncopediatrie și hematologie pediatrică cu vârsta cuprinsă între 0-26 de ani și familiile acestora. Beneficiarii sunt pacienți ai Institutului Clinic Fundeni și ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București. Copiii provin din întreaga țară și în general, fac parte din familii care constituie cazuri sociale (beneficiari ai ajutorului social/venitului minim garantat), iar principala sursă de venit o reprezintă alocația copilului și indemnizația de însoțitor pe care de obicei mama o primește în perioada în care copilul este în tratament.

Despre Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. este una dintre cele mai active asociații de pacienți din România. A fost fondată de un grup de părinți cu copii bolnavi de cancer în mai 1996 și este o organizație nonprofit, apolitică și fără apartenență religioasă. Asociația oferă servicii socio-psiho-educaționale copiilor bolnavi de cancer și familiilor acestora: asistență socială, juridică și psihologică, terapii prin arte combinate, școală de spital, terapie multisenzorială, ajutor umanitar pentru situații de urgență, găzduire gratuită la Casa Părinților, tabere/excursii, evenimente speciale pentru copiii care își petrec zilele aniversare/sărbătorile în spital, campanii de conștientizare, etc.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.311.27.00, la adresa de e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro, sau pe website www.asociatiapavel.ro