Aşa scapi de coşurile dureroase de la nivelul scalpului!

1 2 jpg jpeg

Principalii factori de apariţie a coşurilor sunt: foliculita, chisturile epidermice şi psoriazisul.

Foliculita

Ei bine, aceşte formaţiuni inestetice de culoare albă sau roşie care au şi puroi pot apărea din diferite cauze, una dintre ele fiind foliculita. Această afecţiune a pielii capului apare atunci când foliculii firelor de păr sunt afectaţi de puroi şi sebum. Dermatologii spun că dacă aceste coşuri nu s-au inflamat, atunci culoarea lor este albă, iar când ele sunt umflate devin roşii şi pot produce inflamaţii în zona din jurul acestora. Din acest motiv se va crea un teren propice pentru dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor ceea ce va determina înfundarea foliculilor şi apariţia coşurilor cu puroi.

Chisturile epidermice

Sunt asemănătoare cu cele apărute în cazul foliculitei, însă în această situaţie, coşurile sunt mai dureroase şi se întind pe suprafaţă mai mare a pielii capului. Şi aici vor apărea nişte bubiţe inflamate şi roşii, numite tot coşuri.

Psoriazisul

Foarte rar se întâmplă ca această problemă apărută la nivelul pielii capului să provoace apariţia unor coşuri care sunt foarte dureroase. Cunoscuta afecţiune de la nivelul scalpului apare atunci când celulele epidermei încep să se înmulţească foarte tare. În acest mod se vor forma mai multe straturi de piele care vor determina inflamarea pielii.

Hai să vedem mai jos câteva remedii care să trateze inflamaţiile respective şi să stopeze apariţia coşurilor.

Uleiul de rozmarin

Fitoterapeuţii recomandă o serie de leacuri pentru aceste probleme care apar la nivelul pielii capului. Unul dintre ele este şi uleiul esenţial de rozmarin cu care se freacă foarte uţor pielea capului. Atenţie nu se aplică atunci când sunt răni deschise în zona scalpului. Mai poţi încerca şi uleiul din arbore ce ceai.

Acidul salicilic

Acest remediu este întrebuinţat de mulţi oameni pentru tratarea acneei dar şi pentru eliminarea coşurilor apărute la nivelul scalpului. Îl găseşti la farmacie. Foloseşti un beţişor de curăţat urechile pe care îl înmoi puţin în acidul salicilic. Faci cărări în zonele afectate de coşuri şi aplici exact în locurile

Alte remedii

După ce te-ai spălat pe cap, clăteşte-te cu apă cu oţet de mere. În acest mod se va reduce mătreaţa şi pe lânga asta vei avea şi un păr curat şi mătăsos. Poţi aplica pudră de talc pe pielea capului pentru că este indicată pentru eliminarea sebumului în exces. Un alt leac pe care îl poţi folosi în combaterea coşurilor este apa de levănţică. Aceasta este utilă pentru cei cu păr gras sau cu tendinţe de îngrăşare pentru că elimină sebumul şi îţi parfumează părul.