Aproape jumătate dintre copiii care ajung la dentist se prezintă cu urgenţe dentare

1 2 jpg jpeg

Un studiuderulat de Dent Estet arată că incidenţa cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puţin trei dinţi în 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentişti din România, cariile afectează aproape 70% dintre copiii până la vârsta de 19 ani.

Studiul mai arată că 90% dintre tinerii români cu vârste între 10 şi 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenţi prezintă probleme gingivale şi are nevoie de aparat dentar.

„Observăm o schimbare în bine în ceea ce priveşte comportamentul părinţilor faţă de îngrijirea dinţilor copiilor, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu zece ani. Creşte numărul copiilor care vin la stomatolog şi, mai mult decât atât, scade vârsta la care aceştia se prezintă pentru prima dată la medicul dentist. Cu toate acestea, încă este nevoie de eforturi consolidate şi constante în ceea ce priveşte educaţia părinţilor şi a copiilor despre prevenţie şi importanţa îngrijirii orale de timpuriu. Totodată, este nevoie de o mai bună informare a populaţiei cu privire la efectele negative ale netratării dinţilor de lapte asupra întregului organism, acestea dezvoltându-se extrem de rapid şi în mai puţin de 2 luni putând afecta întreg dintele, până la nerv, lucru care duce la inflamaţie, apoi infecţie şi durere, dar şi la tratamente mai complexe şi mai costisitoare în viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet.

Dent Estet 4 Kids este singura clinică de medicină dentară dedicată copiilor din România care deţine un departament de Anestezie Generală Asistată (ATI) integrat, echipat conform cerinţelor şi standardelor din spitale, unde au fost trataţi până acum peste 2.500 de copii. Anestezia generală este o soluţie folosită în cazul copiilor foarte mici, cu afecţiuni complexe care le pun în pericol sănătatea întregului organism.

Pentru a marca cei zece ani aniversari, în perioada decembrie 2018 - ianuarie 2019, clinicile Dent Estet 4 Kids îşi vor întâmpina pacienţii cu cadouri aniversare la o serie de investigaţii şi tratamente.