Aplicaţie pentru persoanele cu cancer

1 2 jpg jpeg

Creată pentru a veni în ajutorul tinerilor care au fost diagnosticaţi cu cancer şi care au nevoie de o îndrumare, un răspuns sau o discuţie cu cineva care trece prin aceleaşi probleme, VIA Împreună ar putea fi un element util în cazul depresiei sau a senzaţiei de singurătate resimţită de bolnavi.

VIA Împreună este o aplicaţie destinată persoanelor cu vârste între 18 şi 39 de ani care au primit diagnosticul de cancer, oferindu-le acestora un spaţiu sigur în care pot comunica liber şi pot învăţa unele de la altele cum să treacă prin momentele dificile din timpul tratamentului.

Aplicaţia poate fi descărcată pe telefoanele mobile care au sisteme de operare IOS sau Android, iar utilizatorii îşi pot crea un profil cu vârsta, diagnosticul primit şi interesele lor. Detaliile personale specificate de aceştia nu vor fi făcute publice.

În România, aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer apar în în fiecare an. Cea mai mare incidenţă o are cancerul pulmonar, urmat de cel colorectal şi mamar.

Informarea corectă despre boală, urmarea tratamentelor şi lupta împotriva depresiei ajută pacientul în drumul spre vindecare.