Aplicaţie nouă. Harta serviciilor medicale şi sociale

1 2 jpg jpeg

Harta Serviciilor Sociale şi Medicale este o aplicaţie care pune la dispoziţie date cu privire la toate serviciile sociale şi medicale, publice şi private, din judeţul Bacău.

Noua aplicaţie facilitează vizualizarea şi gruparea serviciilor, oferind informaţii utile nu doar pentru cei care au probleme medicale, ci şi pentru medici sau alţi profesionişti care pot afla rapid detalii de contact pentru diverse servicii.

„Mă bucur să văd că tehnologia este pusă în slujba copiilor aici, la Bacău. (...) Astfel, autorităţile pot ştii în orice moment ce servicii sunt necesare la nivel local, care sunt serviciile disponibile şi ce fel de suport trebuie dezvoltat pentru a veni în sprijinul celor mai vulnerabili copii şi ai familiilor lor.”, a declarat Lucian Şova, Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Te-ar mai putea interesa: Verifică online dacă eşti asigurat medical! Harta serviciilor sociale şi de sănătate din judeţul Bacău a fost realizată cu sprijinul UNICEF în România şi a specialiştilor Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale şi ai Centrului pentru Politici şi ai Centrului pentru Servicii de Sănătate.

Datele au fost colectate până în luna mai 2017, cu sprijinul UNICEF. Consiliul Judeţean va actualiza datele cu o periodicitate pe care o va stabili.

„Pentru a sprijini copiii vulnerabili şi familiile lor, profesioniştii locali au nevoie de acces în timp real la informaţii despre serviciile disponibile. Harta online reprezintă un exemplu de bună practică care pot fi extins la nivel naţional în beneficiul tuturor copiilor şi familiilor acestora. De asemenea, arată importanţa parteneriatului dintre autorităţi, organizaţii neguvernamentale, sectorul privat şi profesionişti de la nivel local", a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

Harta poate fi accesată pe

sau direct