Apa din ştranduri poate provoca infecţii

1 2 jpg jpeg

Altfel, există un risc crescut de îmbolnăvire cu stafilococ sau streptococ, două bacterii care produc o gamă largă de infecţii, a căror gravitate şi localizare variază de la infecţii superficiale ale pielii până la infecţii ce pot pune viaţa în pericol, precum meningită sau septicemie.

De asemenea, medicii atrag atenţia asupra clorului din piscine care poate accentua acneea, anumite eczeme şi alergii. Pentru a preveni astfel de afecţiuni ale pielii este indicat ca după bălăceală să se facă imediat duş, cu apă potabilă.

Apa din ştranduri poate duce şi la apariţia conjuctivitei, o afecţiune oculară care se manifestă prin roşeaţa ochilor, dureri, febră, faringită şi chiar suferinţe neurologice.

Nu în ultimul rând, persoanele care merg la ştrand se pot confrunta cu otita de piscină, manifestată prin durere, senzaţie de ureche înfundată şi mâncărime în conductul auditiv extern.

Specialiştii recomandă tuturor persoanelor ca la cel mai mic semn sau simptom de boală să meargă la un consult de specialitate.