Anual, 8.000 de bărbaţi şi 18.000 de femei sunt infectaţi cu HPV

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la CDC au colectat date din două studii ample, efectuate în perioada 2004 - 2008 şi au observat că virusul papilloma uman este cauza celor mai multe cancere cervicale.

Dar din studii reiese că această formă de cancer nu este singura provocată de virusul care se transmite de cale sexuală.

HPV este cauza apariţiei a 66% din cancerele orale, a 93% din cancerele anale şi mai mult de o treime din cancere la penis.

Bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi să sufere de cancer oral decât femeile. Însă femeile au mai multe riscuri să se îmbolnăvească de cancer anal.

Este evident că HPV nu este un virus de care ar trebui să se teamă doar femeile. Prin urmare, a fost aprobat de curând de către Federaţia Alimentelor şi Medicamentelor vaccinul antiHPV pentru băieţi.

„Vaccinurile împotriva infecţiei cu virusul HPV reprezintă măsuri foarte importante de prevenţie împotriva cancerelor“, au declarat oficialii CDC. „Transmiterea virusului HPV poate fi redusă şi dacă este utilizat prezervativul în timpul actului sexual, dar şi dacă se limitează numărul de parteneri sexuali“, au mai adăugat aceştia.

Rezultatele investigaţiilor au fost publicate în Raportul Săptămânal al Morbidităţii şi Mortalităţii, revistă editată de Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.