Antioxidanţii, de ajutor în prevenirea cancerului pancreatic

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii spun că dacă adoptăm o dietă bogată în antioxidanţi, precum selenu şi vitaminele C şi E, riscul de cancer pancreatic scade cu până la două treimi.

Practic, dacă oamenii ar mânca alimente bogate în antioxidanţi, cum sunt afinele, roşiile şi strugurii, s-ar putea micşora numărul de cazuri de cancer pancreatic cu opt procente.

Omul de ştiinţă american Vincent Vinciguerra spune că de-a lungul timpului au fost efectuate multe studii care vizează legătura dintre alimentaţie şi riscul de cancer.

„În ultimii ani au fost multe iniţiative de a descoperi dacă dieta poate cauza cancerul“, a declarat doctorul oncolog şi hematolog de la Centrul de Cancer „North Shore-LIJ's Monter“ din Lake Success, New York.

Potrivit declaraţiilor făcute cu prilejul anunţării rezultatelor ultimul studiu în domeniu, se estimează că 35% din cazurile de cancer sunt provocate de carcinogenii din alimentaţie.

Studiul pe antioxidanţi a relevat faptul că aceştia pot lupta în prevenţia pericolului dat de carcinogenii din mâncare.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă conduşi de doctorul Andrew Hart, de la Universitatea din Anglia de Est, au investigat mai mult de 23.500 de persoane, cu vârste cuprinse între 40 şi 74 de ani, care s-au înscris în studiu între anii 1993 şi 1997.

Fiecare participant a păstrat câte un jurnal de alimentaţie, în care a detaliat tipul de mâncare consumat, cantităţăţile şi modul de preparare a tuturor alimentelor. Timp de şapte ani, aceştia au notat tot ce au mâncat.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Gut.