Anticoncepţionalele, posibilă cauză a atacului de cord

1 2 jpg jpeg

Riscurile sunt mici, dar nu trebuie neglijate atenţionează oamenii de ştiinţă care au supravegheat peste un million şi jumătate de femei în decursul a 15 ani.

Au fost luate în calcul efectele tuturor metodelor de contracepţie, inclusiv pilulele anticoncepţionale, inelele vaginale, dispozitivele intrauterine, implanturile subcutanate, plasturii de piele şi injecţiile hormonale.

Numai femeile sănătoase, care nu au suferit accidente vasculare cerebrale sau infarcte au participat la studiul cercetătorilor danezi, care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Universitar din Copenhaga.

Potrivit specialiştilor, riscul de accidente vasculare cerebrale şi atacuri de cord creşte în funcţie de doza de estrogen consumată.

„Sarcina, în comparaţie cu pilulele anticoncepţionale, prezintă riscuri mai mari de atac de cord sau accident vascular cerebral“, spune în replică medicul american Lauren Streicher.

„Acest fapt se datorează modificărilor hormonale naturale din timpul sarcinii, care pot creşte şi riscul de formare a cheagurilor de sânge“, încheie Streicher.