Amestecul care tratează natural afecţiunile prostatei

2 jpg jpeg

Prostata este o glandă mică, care face parte din sistemul reproductiv masculin. Uretra – canalul prin care trece urina şi sperma - pătrunde prin centrul prostatei. Când prostata se măreşte (hiperplazie), ea strânge treptat uretra. Acest lucru poate împiedica fluxul de urină, cauzând urinare frecventă (mai ales pe timp de noapte), dificultăţi la urinare şi, uneori, durere. Din fericire, există o soluţie naturală la care pot recurge cei care se confruntă cu această problemă de sănătate.

Seminţele de dovleac, de ajutor

Extractul de seminţe de dovleac este adesea folosit în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată. În cadrul unui studiu recent, 2.245 de bărbaţi cu această afecţiune au primit una sau două capsule cu ulei din seminţe de dovleac pentru 12 săptămâni. Ei s-au simţit mult mai bine după tratament.

Citeşte şi: Morcovul, posibil leac pentru cancerul de prostată

Oamenii de ştiinţă spun că acizii graşi din uleiul de seminţe de dovleac îmbunătăţesc funcţiile vezicii urinare şi uretrei şi că un consum zilnic de seminţe de dovleac are beneficii majore în tratarea hiperplaziei benigne de prostată.

Seminţele de dovleac conţin compuşi numiţi fitosteroli, care sunt responsabili de diminuarea prostatei. Acestea mai au şi substanţe care pot preveni transformarea testosteronului în dihidrotestosteron (DHT). Nivelurile ridicate de DHT sunt asociate cu prostata mărită.

Citeşte mai multe pe această temă AICI