Alimentul care te ajută să ai parte de un somn liniştit

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că ciocolata neagră se numără printre alimentele care ne ajută să avem parte de un somn liniştit, mai ales că are un conţinut bogat în magneziu, mineral ce reglează ritmul circadian (noapte-zi).

Mai exact, acest mineral controlează activitatea celulelor care sunt implicate în ritmul natural al organismului, anume cel circardian. De aceea, ei recomandă consumul a două pătrăţele de ciocolată neagră cu câteva ore înainte de a merge la culcare.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au analizat legătura dintre consumul de alimente bogate în magneziu şi tulburările de somn pe un număr mai mare de voluntari.

„Problemele legate de somn, întâlnite la tot mai multe persoane în ultima perioadă, au de multe ori rezolvare când vine vorba de alimentaţia de peste zi. Rezultatele analizelor noastre au arătat că ciocolata neagră poate completa lista alimentelor care ne ajută să avem parte de un somn odihnitor“, a afirmat Gerben van Ooijen, cercetător în cadrul Universităţii din Edinburgh, Scoţia.

Printre alimentele care au un conţinut bogat în magneziu se numără şi legumele cu frunze verzi, nucile, seminţele, peştele, fasolea, cerealele integrale, iaurtul, bananele şi fructele uscate.