Alimentele sărate date bebeluşilor le influenţează preferinţele culinare

1 2 jpg jpeg

Bebeluşii care au în meniu biscuiţi, cereale şi produse alimentare cu un conţinut de sare mai ridicat pot dezvolta o pasiune pe viaţă pentru gustul sărat.

La această ipoteză au ajuns cercetătorii americani din Philadephia, conduşi de omul de ştiinţă Leslie Stein.

„Dacă îi dai unui bebeluş de numai două luni apă cu sare, vei vedea că acesta nu are nicio expresie facială“, spune Stein. „Acest lucru poate fi explicat prin faptul că bebeluşii nu detectează gustul sărat sau pur şi simplu nu îi afectează“, explică omul de ştiinţă.

Pentru a găsi răspunsul la această problemă, Stein şi echipa sa de elitişti au făcut un experiment pe 61 de bebeluşi sănătoşi în vârstă de două luni.

După ce au analizat reacţiile lor, cercetătorii au observat că bebeluşii nu se manifestă diferit la gustul sărat. Experimentul a fost reluat după şase luni, când bebeluşilor le-au fost date trei pahare cu apă simplă, uşor sărată şi sărată.

După notiţele cu privire la cantitatea băută din fiecare pahar de fiecare bebeluş în parte, s-a tras concluzia că nou-născuţii care mănâncă alimente sărate ajung să prefere mai târziu aceste mâncăruri.