Alimentele reci pot provoca dureri de cap

1 2 jpg jpeg

Migrenele apar, cel mai adesea, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani. Potrivit statisticilor,

la migrene. Durerile pot fi însoţite de vărsături, stări de greaţă, sensibilitate la lumină şi la sunet, slăbiciune şi ameţeală.

Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool.

De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă şi prin dureri de cap. Şi sulfiţii din vinul roşu pot declanşa o migrenă.

Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă şi de scurtă durată.

De asemenea, această durere se poate produce şi în momentul expunerii bruşte la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheaţă sau consumul constant de îngheţată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute.

Alimentele care conţin carne procesată, precum cârnaţii, conservele, salamul, şunca pot declanşa dureri de cap, din cauza unor nitriţi care se găsesc în aceste cărnuri.

Cofeina activează anumiţi receptori în creier care pot cauza migrene. De asemenea, cofeina în exces poate să ducă la deshidratarea organismului, care poate fi un factor declanşator aldurerilor de cap. Bobul de cafea conţine substanţe chimice care sunt considerate psihotropice uşoare pentru om. Aceste substanţe sunt toxice în doze mari.

Fructele şi legumele conţin minerale esenţiale, precum magneziul, care ameliorează sau previne durerile de cap. Consumă aceste alimente pentru a asigura doza zilnică optimă de magneziu: seminţele de dovleac, spanacul, varza verde, soia, seminţele de susan, fasolea neagră, seminţele de floarea soarelui, avocado, bananele.