Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

1 2 jpg jpeg

Dulciurile înmulţesc ridurile

Consumul frecvent de dulciuri creşte nivelul zahărului din sânge, lucru care afectează producţia de colagen. Pielea ta va căpăta un aspect îmbătrânit şi va fi predispusă ridurilor mai devreme. Cel mai mult va avea de suferit silueta, întrucât dulciurile, produsele de patiserie şi alimentele care conţin zahăr rafinat se vor transforma în colăcei inestetici. Încearcă să înlocuieşti deserturile cu fructe, însă nu abuza nici de acestea.

Sarea dă pungi sub ochi

Prea multă sare duce la retenţie de apă, la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. Sodiul în exces duce la mâini şi picioare umflate, pungi sub ochi, oboseală cronică şi dereglări ale ritmului cardiac. În loc de sare, foloseşte ierburi aromatice şi condimente. Tarhonul e un bun înlocuitor al sării.

Excesul de vin, nociv pentru piele

Alcoolul deshidratează şi îmbătrâneşte celulele pielii, prin urmare atenţie la excese. Este recomandat un singur pahar de vin pe zi, vinul roşu fiind o sursă bună resveratrol, cu rol antioxidant. În cantitate mică, vinul are efect relaxant şi dă o stare de bine, accelerând metabolismul şi îmbunătăţind digestia. Excesul de vin, pe termen lung, poate afecta buna funcţionare a ficatului şi produce disfuncţionalităţi la nivelul tractului digestiv.

Citeşte mai multe pe această temă AICI